Dichtbij de Poolcirkel wacht het avontuur…

Ruka, één van de mooiste wintersportgebieden van Finland, gelegen nabij de Russische grens, de vele voorzieningen bieden volop mogelijkheden voor een unieke winterbeleving.

Ruka is een gezellig dorpje en wellicht het beroemdste skioord van Finland waar het gezellig vertoeven is. Maar deze streek biedt veel meer dan enkel skiplezier. Wat had u gedacht van een sneeuwscootersafari, ijsvissen, rendier- of huskytochten? ´s Avonds kan u nagenieten in een typisch Finse rooksauna.

Hoogtepunten

 • Overnachting in een typische woonboerderij bij een Finse familie
 • 2-daagse sneeuwscootersafari en een extra lange huskytocht
 • Rendiersledetocht en ijsvissen

Programma

DAG 1: BRUSSEL – HELSINKI – KUUSAMO

Vlucht vanuit Brussel naar Kuusamo met overstap te Helsinki. Aankomst in de (late) namiddag. Verwelkoming door lokale gids waarna iedereen uitgerust wordt met een warme winteruitrusting. Na een korte instructieles vertrekt u op een avontuurlijke sneeuwscootertocht in de richting van het Russische grensgebied, waar u de nacht zal doorbrengen. (duur : 3u – afgelegde afstand: 50km). U brengt de nacht door in een gezellig wildernishotel waar een sympathieke en gastvrije familie u met open armen zal ontvangen. Hier maakt u kennis met de heerlijke en verrassende Lapse gastronomie in een kader vol rust en natuurlijke pracht ver weg van alle drukte. Bij aankomst wordt u een welkomstdrank aangeboden en kan u genieten van een deugddoende (elektrische) sauna. Gezellig diner (3-gangen) in het restaurant met lokale specialiteiten, gevolgd door overnachting in de vlakbij gelegen chalet (kamer met eigen sanitair).

DAG 2: RUKA

Ontbijt in de hoofdchalet. Sneeuwscootersafari richting Ruka met onderweg voldoende stops om foto’s te maken en te genieten van de natuur. Onderweg wordt ook nog gestopt om aan ijsvissen te doen. De technieken worden u aangeleerd en nadien kunt u zelf proberen een vis aan de haak te slaan. De eventuele vangst kan door de gids worden klaargemaakt bij de snacklunch aan het open kampvuur (duur: 4u – afgelegde afstand: 55km). Aankomst in de loop van de namiddag te Ruka en inchecken in het hotel. Vrije tijd in de namiddag. Mogelijkheid om te genieten van de faciliteiten van het hotel, skiën, snowboarden, langlaufen of wandelen.

DAG 3: RUKA

Volledige dagexcursie per minibus. In de voormiddag bezoekt u een huskyboerderij waar u kennis maakt met het leven op de boerderij. Na een korte uitleg vertrekt u op een huskytocht van 10km (2 pers./slede) waarbij u de slede afwisselend zelf kan besturen. Bij terugkomst kunt u nagenieten van een heerlijke soeplunch in een Lapse kota. Hierna wordt er ook nog een rendierboerderij bezocht waar u de mogelijkheid heeft om een sledetocht van 1,5km te maken op een rendierslede, de rendieren te voederen en kennis te maken met het leven op de boerderij. Hierna wordt u dan terug naar het hotel gebracht (duur: 5u). Afscheidsdiner (Laps buffet) in een lokaal restaurant.

DAG 4: KUUSAMO – HELSINKI – BRUSSEL

Scandinavisch ontbijtbuffet gevolgd door een vrije voormiddag en check-out. Vervolgens wordt u kort na de middag naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Brussel met overstap in Helsinki.

Tips

 • Daal de Ruka heuvel af met sneeuwschoenen Ga voor een unieke ervaring: rivierdrijven: drijf een rustige rivier af tussen sneeuw en ijs.
 • Rally driving
 • Ice Karting: op dit besneeuwd parcours zijn de karts uitgerust met spijkerbanden! De perfecte mix van technisch kunnen en snelheid!

Vervoerstype

Tags:

Prijsindicatie

5
Meer info over onze prijzen?

BIZ-ondere prijzen

 • prijs-grootonder €100 per persoon
 • prijs-grootonder €300 per persoon
 • prijs-grootonder €600 per persoon
 • prijs-grootonder €1000 per persoon
 • prijs-grootonderweg voor net iets meer

Deze prijzen zijn indicatieprijzen en gebaseerd op groepen van tenminste 25 personen.
Indien u een aangepast programma wenst of uw groep kleiner of groter is, maken wij voor u graag een offerte op maat.

Meer informatie over deze reis?

Contacteer ons of +32 (0)11 64 18 20