Authentiek Oman

Als poort tussen India en Afrika is het Sultanaat Oman een sprookjesland van duizend-en-één-nacht, maar ook een bestemming van contrasten. Gaande van rode duinen in de woestijn en weelderige palmplantages tot steile bergen en goudkleurige zandstranden omzoomd door een zee van ongeëvenaarde kleur.

Als land van legendes en mythische verhalen zoals die van Job en de koningin van Sheba, Sinbad de Zeeman of Marco Polo, is Oman geroemd als het kruispunt van de zijde- en wierookroutes. Omani´s staan dus al van oudsher open voor de rest van de wereld en ontvangen u graag in alle gastvrijheid!

Hoogtepunten

 • De bijzondere hoofdstad Muscat
 • Een wilde 4×4 tocht door de woestijn
 • Unieke overnachting in een bedoeïenentent
 • Een bezoek aan het schitterende Jabrin-fort

Programma

DAG 1 AANKOMST

Aankomst in Muscat in de avonduren. Na het oppikken van de bagage en vervullen van de vereiste visumformaliteiten kunnen we inchecken in het hotel.

DAG 2 CITYTOUR IN HET BETOVERENDE MUSCAT

Na het ontbijt vertrekt u op ontdekkingstocht naar de hoofdstad van het sultanaat Muscat met haar typische oriëntaalse sfeer, zoals beschreven in de avonturen van zeerovers en piraten! U begint met een bezoek aan de moskee van Sultan Qaboos, waarna we zijn residentieel paleis een bezoekje brengen. Verder ontdekt u het fascinerende museum Baït Al Zubair in de oude stad, de schitterende Indiase huizen in de levendige wijk Ruwi (bekend voor zijn talrijke chichabars!) en de betoverende soekh van Muscat.

DAG 3 WAHIBA SANDS

Onthaal door uw chauffeur-gids en vertrek per 4×4 naar Wahiba Sands. Net ten noorden van de zandwoestijn vindt u boeiende bezienswaardigheden, maar de hoofdrol is uiteraard weggelegd voor de woestijn! Dineren en overnachten doen we in de tenten van het 1001 Nights Camp. Een verzameling van bedoeïnententen in het hart van de woestijn, zonder in te moeten boeten aan comfort. Ontbijt en diner worden geserveerd in een replica van een Omaans fort, waarbij de keuken Arabische en westerse invloeden combineert. Aan activiteiten is er alleszins geen gebrek: genieten van de schitterende zonsopgang, 4×4- of quad-rijden in de woestijn, kamelentochten, Arabische avonden en zoveel meer!

DAG 4 WAHIBA SANDS – NIZWA

Na het ontbijt vertrekken we naar Wadi Bani Khalid. Onderweg reizen we doorheen pittoreske bergdorpjes met spectaculaire uitzichten op het bergmassief en de ingesloten valleien. Vervolgens ontdekken we het natuurlijk zwembad van de wadi, genesteld in een prachtig decor met palmbomen. Na een plonsje, vertrekken we naar de oase van Nizwa.

DAG 5 NIZWA – MISFAH – MUSCAT

Vanuit Nizwa rijden we naar Jabrin voor een bezoek aan het bekende fort, waar het leven al eeuwen onveranderd is. Bij aankomst in Misfah merk je onmiddellijk het groene palmwoud in de vallei op, dat zijn vruchtbare bodem dankt aan de `falaj´ die vanaf de top van de berg water aanvoert doorheen het dorpje. Na het bezoek gaat u terug naar Muscat voor een prachtig uitzicht.

DAG 6 HUISWAARTS

Ontbijt in het hotel, waarna de vlucht huiswaarts plaatsvindt.

Tips

 • Dolfijncruise op de golf van Oman
 • Showcruise met diner in Muscat
 • Bezoek aan een dhowwerf
 • Bezoek Dibab Sinkhole

Vervoerstype

Tags:

Prijsindicatie

5
Meer info over onze prijzen?

BIZ-ondere prijzen

 • prijs-grootonder €100 per persoon
 • prijs-grootonder €300 per persoon
 • prijs-grootonder €600 per persoon
 • prijs-grootonder €1000 per persoon
 • prijs-grootonderweg voor net iets meer

Deze prijzen zijn indicatieprijzen en gebaseerd op groepen van tenminste 25 personen.
Indien u een aangepast programma wenst of uw groep kleiner of groter is, maken wij voor u graag een offerte op maat.

Meer informatie over deze reis?

Contacteer ons of +32 (0)11 64 18 20